Omgeving

Aan de rand van het park stroomt een rivier, de Amblève, waar ‘s zomers heerlijk in gespeeld kan worden. Aan het bergriviertje Ninglinspo (op 3 km) is  het nog mooier. In dit groot natuurgebied kan je hele mooie wandelingen maken.  De kindjes kunnen heerlijke klauteren over alle bruggetjes en uiteraard ook pootje baden in het water. Dus ook kinderen die niet zo graag wandelen, vinden het daar fijn.

Sougné-Remouchamps is verder ook beroemd om zijn grotten met onderaardse rivier (inclusief boottochtje).

De dierentuin Monde Sauvage (met daarbij nu ook Fraxinus Adventure) en het pretpark Plopsa Coo (+ watervallen) zijn populaire bestemmingen voor jong en oud. Bij Coo zijn ook mogelijkheden voor kayak of mountainbike verhuur. Dit kan ook aan Domaine de Palogne (richting Durbuy).

De typisch Belgische dorpjes zoals Durbuy, Spa, Aywaille en Banneux (bedevaartplaats) zijn ook zeker een bezoekje waard. Bij Spa is een groot openluchtzwembad met glijbanen, springplanken en een ligweide. Vergeleken met de zwembaden in Vlaanderen is het er meestal redelijk rustig.

Met wat geluk kan je in de winter skiën of langlaufen op de Hoge Venen (Wanne of Baraque de Fraiture).
Alle informatie over deze uitstapjes vind je in een door ons samengestelde map (inclusief uitgestippelde wandelingen en wandelkaart).